Wales beleeft fenomenale rentree na 58 jaar afwezigheid

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-06-11 19:53:34

Wales heeft haar eerste optreden op een groot toernooi sinds 1958 glans gegeven. In een bloedstollende wedstrijd tegen Slowakije trokken de Welschen uiteindelijk nipt aan het langste eind. Door een doelpunt van Hal Robson-Kanu eindigde de wedstrijd in Bordeaux in 2-1 Wales was in de kwalificatiereeks voor een groot deel afhankelijk van de grillen van Gareth Bale en het leek aannemelijk dat de aanvaller van Real Madrid ook op het EK de belangrijkste speler zou zijn. De sterspeler liep in Bordeaux allesbehalve weg voor deze rol. Na tien minuten bracht hij zijn land zelfs op voorsprong: een vrije trap van Bale zette de Slowaakse doelman Matúš Kozá?ik op het verkeerde been. De goal was conform het spelbeeld op basis van de eerste dertig minuten, maar daarna kwam Slowakije beter in de wedstrijd. De gelijkmaker van invaller Ondrej Duda, na goed voorbereidend werk van Robert Mak, was een logisch gevolg. De Slowaken leken hierna door te drukken, maar desondanks trok Wales aan het langste eind. Een doelpunt van nota bene de momenteel transfervrije Hal Robson-Kanu bracht Wales haar beste resultaat op voetbalgebied sinds 1958. Opstelling Wales: Ward; Gunter, Chester, A. Williams, Davies, Taylor; Edwards (69’ Ledley), Allen, Ramsey (88’ Richards), J. Williams (71’ Robson-Kanu); Bale Opstelling Slowakije: Kozá?ik; Pekarik, Skrtel, Durica, Svento; Mak, Kucka, Hrosovský (60’ Duda), Hamsik, Weiss (83’ Stoch); Duris (59’ Nemec) Scoreverloop: 10. Bale 1-0 60. Duda 1-1 81. Robson-Kanu 2-1 Geel: Hrosovsky, Mak, Weiss, Kucka, Skrtel (Slowakije) Stand: 1. Wales 3 punten uit 1 wedstrijd 2. Engeland 0 punten uit 0 wedstrijden 3. Rusland 0 punten uit 0 wedstrijden 4. Slowakije 0 punten uit 1 wedstrijd