Feyenoord blijft zonder te sprankelen koploper van Eredivisie

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-08-14 16:25:33

Feyenoord staat ook na de twee speelronde bovenaan in de Eredivisie. De Rotterdammers overtuigden niet tegen FC Twente, maar desondanks konden de Tukkers het de thuisploeg nimmer lastig maken. Feyenoord won uiteindelijk met 2-0. Trainer Giovanni van Bronckhorst gaf tegen FC Twente weer Jens Toornstra de voorkeur boven aankoop Steven Berghuis, en de voormalig speler van ADO en FC Utrecht stelde zijn coach niet teleur. Uitgerekend Toornstra maakte na 27 minuten het eerste doelpunt van de wedstrijd. De rechtsbuiten rondde een fraaie combinatie van Feyenoord af. Het doelpunt was een zeldzaam hoogtepunt in een matige eerste helft. Na rust lukte het de Rotterdammers FC Twente wat meer onder druk te zetten, maar pas tien minuten voor tijd gooide Feyenoord de wedstrijd definitief in het slot. Nicolai Jørgensen maakte met een knap schot aan alle spanning een einde.