Duitsland en Polen scoren niet tijdens matige wedstrijd

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-06-16 23:53:02

Wereldkampioen Duitsland is niet in staat gebleken om haar tweede wedstrijd op het EK in winst om te zetten. In een zeer teleurstellende wedstrijd bleek Polen een te stugge opponent: 0-0. Duitsland en Polen hadden allebei hun een eerste wedstrijd in groep c gewonnen, maar het bleek lastig om dit een goed vervolg te geven. Vooral de eerste helft was erg saai en kansen waren zeer schaars. Alleen de Duitser Toni Kroos kwam met een afstandsschot in de buurt van het doel en Ajacied Arek Milik zag zijn schot geblokt worden namens Polen. De tweede helft begon meteen een stuk leuker met een grote kans voor Milik, die een gevaarlijke voorzet vanaf de zijkant op een haar miste. Aan de andere kant stuitte Mario Götze op doelman Lukasz Fabianski met een schot uit een moeilijke hoek. Desondanks wilde de wedstrijd nog steeds niet echt loskomen. De mooiste kansen bleken uiteindelijk voor Milik. De spits schoot eerst een vrije trap net naast het Duitse doel en mocht even later vanaf de rand van de zestien vrij uithalen, maar maaide over de bal heen. Niet veel later kreeg Mesut Özil de beste kans namens de Duitsers. De middenvelder leverde een fraai afstandsschot, maar dit werd fantastisch gekeerd door Fabianski. In het laatste kwartier kregen beide teams bijna geen kansen meer en gebeurde er weinig noemenswaardigs meer. Zodoende eindigde de wedstrijd zonder doelpunten, waardoor beide teams op vier punten blijven steken. Dinsdag 21 juni spelen de twee koplopers in groep C hun laatste duel in de poulefase. Duitsland treft Noord-Ierland, terwijl Polen tegen Oekraïne speelt. Duitsland: Neuer, Höwedes, Boateng, Hummels, Hector, Müller, Khedira, Özil, Kroos, Draxler (72.Gomez), Götze (66.Schürrle) Polen: Fabianski,Piszczek,Glik,Pazdan, Jedrzejczyk, Blaszczykowski (80.Kapustka), Krychowiak, Maczynski (76.Jodlowiec), Grosicki (87.Peszko),Milik, Lewandowski Geel: Khedira,Özil,Boateng (Duitsland) Maczynski,Grosicki, Peszko (Polen)