Bevlieging van Eder voldoende voor zege Italië op Zweden

Door Voetbalcentraal, friday 2016-06-17 16:59:11

Italië staat net als organisator Frankrijk in de achtste finale van het EK. De verliezend finalist van Euro 2012 won met nipte cijfers van Zweden (1-0). Eder tekende in de slotfase voor het enige doelpunt van het tegenvallende duel in Toulouse. Het enthousiaste publiek kreeg geen hoogstaande wedstrijd voorgeschoteld. Zweden had meer balbezit in de eerste helft, maar grote kansen bleven uit. Ook voormalig Feyenoord-held John Guidetti kon geen potten breken. De Italianen hadden dezelfde problemen, want ook de formatie van Antonio Conte was onmachtig in aanvallend opzicht. Zlatan Ibrahimovic, bewaakt door 'slager' Giorgio Chiellini, schoot na rust van dichtbij over. De superster van Zweden deed dat echter in buitenspelpositie. Aan de andere kant raakte Marco Parolo de lat met een bekeken kopbal. Toen iedereen vrede leek te hebben met een gelijkspel, sloeg Eder keihard toe. De sluwe aanvaller bekroonde zijn solo met een prachtige treffer. Scoreverloop: 88' 1-0 Eder Opstellingen: Italie: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Candreva, Parolo, De Rossi (74' Motto), Giaccherini, Florenzi (85' Sturaro); Pellè (60' Zaza), Eder Zweden: Isaksson; Johansson, Lindelöf, Granqvist, Olsson; Larsson, Ekdal (79' Lewicki), Källström, Forsberg (79' Durmaz); Guidetti (85' Berg) Ibrahimovi? Gele kaarten: De Rossi, Buffon (Italië), Olsson (Zweden) Stand groep E: 1. Italië 2-6 (3-0) 2. Ierland 1-1 (1-1) 3. Zweden 2-1 (1-2) 4. België 1-0 (0-2)