Hoofdrol Ibrahimovic op Old Trafford bij debuut Pogba

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-08-20 09:54:02

Manchester United is er in geslaagd om ook haar tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen te winnen. De ploeg van manager José Mourinho versloeg Southampton met 2-0 tijdens het debuut van recordaankoop Paul Pogba. Bij United had Daley Blind een basisplaats, net als nieuweling Pogba. De middenvelder, die tijdens de eerste speelronde nog geschorst was, stond meteen in de schijnwerpers. Echter wist hij nog niet het verschil te maken. Dat gold wel voor Zlatan Ibrahimovic, die United twee weken geleden al het Community Shield had bezorgd. Na 35 minuten kwam een voorzet van Wayne Rooney op het hoofd van de Zweedse spits, die de bal tegen het de touwen kopte. Vlak na rust benutte 'Ibra' ook nog een strafschop, die United kreeg na een overtreding van Jordy Clasie op Luke Shaw. Het lukte de bezoekers ook niet meer om nog een vuist te maken, waardoor de stand onveranderd bleef en United de rest van het weekend rustig kan kijken naar de concurrentie.