Polen tweede in groep C na minimale zege op Oekraïne

Door Voetbalcentraal, tuesday 2016-06-21 20:37:44

Polen heeft de achtste finales bereikt. De ploeg van Adam Nawalka won met minimale cijfers van het puntloze Oekraïne. Invaller Blaszczykowski brak in de tweede helft de ban: 1-0. Voor Oekraïne stond er niets meer op het spel. De eerste twee groepwedstrijden werden verloren en de wedstrijd tegen Polen was dus voor spek en bonen. Voor rust was de ploeg van Mykhaylo Fomenko sterker dan Polen, maar na rust kwam Polen tóch op voorsprong. Jakub Blaszczykowski maakte op aangeven van Arkadiusz Milik met een individuele actie het openingsdoelpunt. Er is wel degelijk sprake van een gouden wissel. De vleugelaanvaller kwam namelijk na de theepauze binnen de lijnen. Na het doelpunt werd er niet meer gescoord. Polen eindigt als tweede in poule C en plaatst zich voor de achtste finales.