Chili wint opnieuw Copa América na misser Messi

Door Voetbalcentraal, monday 2016-06-27 08:52:48

Argentinië moet na 23 jaar toch opnieuw blijven wachten op een prijs. De sterrenequipe rond Lionel Messi ging vannacht onderuit in de finale van de Copa América. Na negentig minuten zonder doelpunten plus dertig minuten verlenging nam Chili de strafschoppen beter dan Argentinië (4-2). Dat betekende een herhaling van de apotheose van de finale van vorig jaar. Messi miste de eerste penalty voor de Argentijnen. De teleurgestelde vedette kondigde meteen zijn afscheid aan bij de nationale ploeg. De finale werd typisch een Zuid-Amerikaanse wedstrijd vol passie, grove overtredingen en vele kaarten. Beide teams eindigden de eerste helft met tien man. Marcos Rojo (Argentinië) kreeg direct rood en Marcelo Díaz (Chili) incasseerde in korte tijd twee gele prenten. Chili maakte in de reguliere speeltijd wel al de meeste aanspraak op de winst. De Argentijnse doelman Sergio Romero had echter een aantal goede reddingen in huis. Aan de andere kant wist Claudio Bravo zijn doel ook schoon te houden. Chili, dat in Alexis Sánchez ook de Speler van het Toernooi kende, de hoofdprijs in ontvangst nemen. In de afgelopen 100 jaar scoorde Chili in de reguliere speeltijd overigens in al haar 27 duels met Argentinië nog nooit.