AZ meldt zich in subtop na eenvoudige zege op NEC

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-08-28 18:49:16

AZ heeft zijn tweede competitiezege op rij gepakt. De Alkmaarders versloegen vorige week FC Utrecht met 1-2 en trakteerden deze week NEC op zijn eerste nederlaag van deze competitie. In het AFAS Stadion werd het 2-0 voor de thuisploeg. AZ nam tegen NEC vanaf de eerste minuut het heft in handen. De formatie van John van den Brom had veel meer balbezit en doelpogingen dan de bezoekers uit Nijmegen, maar de kansjes in de eerste helft - Fred Friday kwam twee keer tot een schot en Stijn Wuytens produceerde een kopbal - waren meestal niet meer dan speldenprikjes. Dabney dos Santos wist de ban wel te breken. Vlak voor rust zette hij met het hoofd de thuisploeg op voorsprong. In het tweede bedrijfwist NEC al gauw dat het een heel lastig verhaal ging worden een punt mee te nemen uit Alkmaar. Al in de 53ste minuut mocht Julian von Haacke inrukken, nadat hij na vasthouden van Friday zijn tweede gele kaart kreeg. AZ speelde vervolgens zonder problemen de wedstrijd uit. NEC werd amper meer gevaarlijk en moest uiteindelijk via Alireza Jahanbaksh nog een tweede tegentreffer slikken.