FC Utrecht rekent in oefenpot moeiteloos af met Cambuur

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-09-01 16:27:29

FC Utrecht had donderdagmiddag weinig te duchten van SC Cambuur. Het onderlinge oefenduel eindigde in 3-0. De wedstrijd werd gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch, het terrein waar de eerste selectie van de Domstedelingen ook de trainingen afwerkt. Vanaf de eerste minuut was het FC Utrecht dat het betere van het spel had. De openingstreffer in de twintigste minuut was dan ook terecht. Nacer Barazite omspeelde doelman Harm Zeinstra en schoot raak. In de tweede helft had Barazite het vizier opnieuw op scherp staan, hij tekende eveneens voor de 2-0. Het slotakkoord was voor Richairo Živkovi?. In de slotfase bepaalde hij de eindstand op 3-0. Bij FC Utrecht mocht de 17-jarige Nick Venema debuteren. De jonge aanvaller beleeft een droomweek. Afgelopen zaterdag won hij met FC Utrecht O19 met 3-1 van Jong Brabant O19 en zette hij alle doelpunten op zijn naam. Dinsdag was het opnieuw raak. In het oefenduel tussen Jong FC Utrecht en Jong NEC (3-2) maakte Venema wederom alle Utrechtse treffers, terwijl hij slechts 45 minuten meespeelde. Volgende week gaat het echte werk verder. FC Utrecht gaat dan op bezoek bij PEC Zwolle, terwijl SC Cambuur het in eigen huis opneemt tegen Almere City.