FC Twente start tijdperk zonder Ziyech met nederlaag

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-09-10 22:55:00

FC Twente is het tijdperk zonder spelmaker Hakim Ziyech, vertrokken naar Ajax, begonnen met een nederlaag in Heerenveen. De plaatselijke sc won in het Abe Lenstra Stadion met 3-1 en nestelt zich dankzij de driepunter in de subtop van de Eredivisie. Reza Ghoochannejhad was de uitblinker met twee doelpunten. Zijn eerste wapenfeit, een rake kopbal, kwam na ruim een half uur spelen. Spelverdeler Sam Larsson, die ondanks vermeende belangstelling in Heerenveen bleef, verdubbelde de voorsprong na 66 minuten. De van Manchester City gehuurde Bersant Celina luisterde zijn debuut op met een doelpunt. Verder kwam FC Twente, waar aanvaller Enes Ünal ontbrak, deze zaterdagavond echter niet. In de slotfase ontving Hidde ter Avest zijn tweede gele kaart en ver in blessuretijd sloeg Ghoochannejhad nogmaals keihard toe.