Feyenoord beleeft makkelijke middag tegen ADO

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-09-11 15:42:00

Feyenoord heeft in eigen stadion gewonnen van ADO Den Haag. Het duel leek na ruim een half uur al beslist, maar het werd toch nog een beetje spannend. Toch wisten de Rotterdammers de Hagenaren eenvoudig opzij te zetten: 3-1. Al in de zesde minuut was er gevaar voor het doel van ADO-doelman Ernestas Setkus. Een fijne voorzet van Steven Berghuis zweefde de Haagse zestien in, maar Jens Toornstra en Nicolai Jørgensen reageerden niet alert genoeg waardoor de kans verkeken was. Daarna kabbelde de wedstrijd voort met kleine kansjes, zonder echt gevaar, tot de 33ste minuut. Toornstra zette voor, Drik Kuyt vond keeper Setkus op zijn weg, maar in de rebound wist de aanvoerder van Feyenoord toch het net te vinden: 1-0. Een minuut later werd het zelfs 2-0, toen Toornstra Jørgensen in stelling bracht met een slimme pass. Hoewel Feyenoord die 2-0 wel best vond, was het dicht bij de derde treffer. Kuyt schoot op de lat. ADO verzuimde te voetballen en Feyenoord hoefde niet meer. Toch was er maar een ploeg die voetbalde en dat was de thuisploeg. De tweede helft was Feyenoord ook weer de betere ploeg, maar het kreeg verder geen grote kansen. In de 83ste minuut kwam daar verandering in. Bilal bracht Jørgensen in stelling, maar die wist het buitenkansje niet te benutten en Setkus kon makkelijk keren. ADO viel aan en dat leverde zelfs een goal op. Aaron Meijers slingerde de bal voor het doel van Jones, waarna Ludcinio Marengo in twee instanties de bal achter de Feyenoord-doelman wist te werken. Het leek nog spannend te worden, maar na een snelle counter van de Rotterdammers en een mooie combinatie tussen Rick Karsdorp en Karim El Ahmadi schoof laatstgenoemde de bal mooi in de korte hoek, waarna de wedstrijd beslist was.