Ajax grijpt ondanks saaie wedstrijd zege tegen Vitesse

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-09-11 18:50:00

Ajax heeft in eigen huis met 1-0 gewonnen van Vitesse. Nieuwkomer Hakim Ziyech stond in de basis en leverde de assist voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De goal werd gemaakt door Nick Viergever. Ajax begon goed met kansen van Amin Younes en Nemanja Gudelj, maar schoten van de Duitser en Serviër werden bekwaam gekeerd door Eloy Room. Ook Vitesse kreeg kansen, maar de Arnhemmers gingen daar veel te slordig mee om. Kort voor rust was de tot dan toe onzichtbare Ziyech de architect van de 1-0 door een vrije trap precies op het hoofd van Nick Viergever te leggen. In de tweede helft verandert het spelbeeld door een rode kaart van Arnold Kruiswijk. Nadat de verdediger het veld moest verlaten vanwege een tweede gele kaart, leek de wedstrijd gespeeld en kon Ajax via Kasper Dolberg, Davy Klaassen en Younes de marge nog verdubbelen. Omdat zij dat verzuimden, bleef het 1-0 en grijpt Ajax zijn tweede zege op rij.