Narsingh en De Jong loodsen PSV langs Tannane

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-07-13 21:44:00

PSV heeft woensdagavond een nipte zege behaald in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Saint-Étienne. De formatie van trainer Phillip Cocu was met 2-1 te sterk voor de Fransen. Luciano Narsingh en Luuk de Jong namen de doelpunten van PSV voor hun rekening. Narsingh opende na 22 minuten de score, maar na ruim een half uur lukte het Saint-Étienne om langszij te komen. Bryan Dabo maakte de 1-1 uit een hoekschop. Na een uur bepaalde De Jong met een kopbal de eindstand. Uitblinker in de slotfase was doelman Remko Pasveer, die PSV met een aantal goede reddingen op de been hield. Cocu zag zowel potentiële basis- als reservespelers aan het werk. Zo kregen Damian van Bruggen, Ramon Lundqvist en Menno Koch een basisplaats. De Jong kwam na rust binnen de lijnen. Namens Saint-Étienne maakte Oussama Tannane zijn opwachting. De 22-jarige Marokkaan heeft een verleden bij onder meer Heracles Almelo. PSV oefent zaterdag (19:00 uur) tegen FC Sion en sluit haar Zwitserse trainingskamp maandag (20:30 uur) af met een wedstrijd tegen Sporting Lissabon. NAC Breda was met 2-0 te sterk voor KV Mechelen. Olivier Rommens en Danny Verbeek noteerden de goals. Aan de kant van KV Mechelen kreeg Nicolas Verdier een rode kaart.