Kuyt en Kramer krijgen Anderlecht op de knieën: 1-3

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-07-16 15:10:00

Feyenoord heeft een uitstekend resultaat behaald in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Anderlecht werd zaterdag met 1-3 aan de kant gezet. Op slag van rust maakte Dirk Kuyt met twee doelpunten het verschil. De 0-1 in de 41ste minuut kwam tot stand na voorbereidend werk van Tonny Vilhena en Eljero Elia, wiens voorzet dankzij de 35-jarige aanvoerder tot assist werd gepromoveerd. In de laatste minuut van de eerste helft controleerde Kuyt een afvallende bal om vervolgens met een afstandsschot raak te schieten in de linkerhoek: 0-2. Giovanni van Bronckhorst voerde in de rust twee wissels door. Pär Hansson en Michiel Kramer vervingen respectievelijk Brad Jones en Nicolai Jørgensen. Kramer maakte er vijf minuten voor tijd 0-3 van door de bal na goed voorbereidend werk van Vilhena binnen te schuiven. Een clean sheet werd echter niet behaald. Stefano Okaka Chuka bepaalde in de laatste minuut de eindstand op 1-3. De confrontatie met de Belgische topclub vormde de eerste echte test in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Kuyt, Elia en Karim El Ahmadi werden in de tweede helft vervangen voor respectievelijk Simon Gustafson, Bilal Ba?ac?ko?lu en Marko Vejinovic. Het oefenduel vond plaats op Oostenrijkse grond.