PSV dankzij De Jong en Jozefzoon langs FC Sion

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-07-16 19:15:00

PSV heeft ook de tweede oefenwedstrijd in de Alpen in een zege omgezet. FC Sion werd met 2-1 verslagen. De doelpuntenproductie werd verzorgd door Luuk de Jong en Florian Jozefzoon. Phillip Cocu gebruikte het vriendschappelijke onderonsje om talenten als Nikolai Laursen en Dante Rigo aan het werk te zien. Daniel Schwaab maakte zijn officieuze debuut voor PSV. Met de 27-jarige Duitser op het veld opende De Jong in de 37ste minuut de score uit een fraaie steekbal van de goed spelende Adam Maher. De 25-jarige spits omspeelde de doelman en zorgde voor een uitstekende afronding: 1-0. Op slag van rust bracht Lecroix de score in evenwicht door een hoekschop van dichtbij binnen te tikken: 1-1. In de tweede helft waren twee invallers verantwoordelijk voor het winnende doelpunt. Jorrit Hendrix bediende Jozefzoon, die net als De Jong de doelman van FC Sion omspeelde en raak schoot: 2-1. Laursen en Davy Pröpper kwamen ook in scoringsrijke positie, maar allebei troffen zij de lat.