NEC verliest, fans hebben genoeg van gewilde Limbombe

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-07-17 17:02:00

NEC heeft het oefenduel met Hannover 96 met 5-2 verloren. Opvallend want echter niet wat er op, maar om het veld gebeurde. De NEC-fans kwamen met een statement. De supporters van de Nijmeegse voetbalvereniging zijn niet blij met de wijze waarop Anthony Limbombe zich gedraagt. De 22-jarige vleugelaanvaller heeft het trainingskamp van NEC zonder toestemming verlaten, hoogstwaarschijnlijk om een transfer af te dwingen. Club Brugge KV, Leeds United en Toulouse worden in verband gebracht met de Belg, die NEC twee miljoen euro moet opleveren. Volgens diverse Belgische media zouden NEC en Toulouse reeds overeenstemming hebben bereikt over Limbombe, maar is het zo dat het oud-doelwit van Granada CF zelf geen trek heeft in een vertrek naar die club. De tweehonderd NEC-fans die vanmiddag aanwezig waren bij de oefenwedstrijd tegen Hannover 96 zongen veelvuldig 'Nooit meer Limbombe', bericht Omroep Gelderland. Eerder al kwam NEC met een statement richting de speler. De club verwacht dat hij maandag weer acte de présence geeft. 'Mocht hij dit nalaten, dan zal de club zich beraden op passende maatregelen wegens werkweigering.' NEC, inclusief Quincy Owusu-Abeyie, zag in de beginfase dat Hannover 96 de betere partij was. Het Duitse openingsdoelpunt in de achttiende minuut, doelman Joshua Smits verkeek zich op een afstandsschot van Salif Sané, was dan ook verdiend. De 2-0 volgde twee minuten later. Sebastian Maier krulde een vrije trap in het doel. Kenan Karaman miste vervolgens een enorme schotkans. Na 32 minuten deed Owusu-Abeyie wat terug namens NEC: 2-1. De eerste helft werd afgesloten met een grote kans van Artur Sobiech. Wojciech Golla stond goed op te letten en verwerkte zijn inzet tot hoekschop. NEC voerde in de rust één wissel toe. Jay-Roy Grot kwam in het veld voor Mohamed Rayhi. Trainer Peter Hyballa moest wat doen om het veldoverwicht van Hannover 96 in te perken. NEC kwam in de tweede helft op gelijke hoogte. Op aangeven van Julian von Haacke knikte Dario Dumic de bal in het Duitse doel: 2-2. Een voorbode voor meer bleek het echter niet. Valmir Sulejmani produceerde in de zeventigste minuut een werelddoelpunt. Zijn volley belandde via de onderkant van de lat in het doel: 3-2. Twee minuten later omspeelde Babacar Gueye Smits en werd het 4-2. Edgar Prib bepaalde de eindstand met een kopbal op 5-2. De krachtmeting in Rheine was voor NEC alweer de vijfde vriendschappelijke wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2016-2017.