AZ blameert zich met gelijkspel tegen Ieren

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-09-15 21:11:20

AZ heeft donderdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Dundalk. Dieptepunt van de wedstrijd was echter niet het resultaat, maar het uitvallen van Stijn Wuytens. De Belg opende de score, maar kwam daarbij zwaar in botsing met de Dundalk-goalie. Het moment had duidelijk veel impact op de AZ-spelers, die in de slotfase de overwinning door de vingers lieten glippen. Het spel van AZ was ver onder de maat. De Alkmaarders begonnen nog wel zeer dreigend aan het duel. Alireza Jahanbakhsh was in de tweede minuut al dicht bij de openingstreffer, maar hij zag zijn inzet op de paal belanden. Vervolgens was van die aanvallende intenties niets meer te zien bij de thuisploeg. Het doelpunt van AZ bleef uit en Dundalk werd brutaler. De Ieren kwamen steeds dichter in de buurt van het Alkmaarse doel en Sergio Rochet moest een aantal keer ingrijpen om zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Vlak voor rust leek AZ alsnog met een goed gevoel te gaan rusten, toen Fred Friday de bal binnenschoot. De grensrechter stak echter zijn vlag omhoog wegens buitenspel. Onterecht, zo bleek uit de beelden. Het moment van de wedstrijd vond plaats in de 61e minuut. Stijn Wuytens kopte de bal in het doel, maar kwam daarbij hard in botsing met doelman Gary Rogers. De Belg bleef lange tijd roerloos op de grond liggen en de paniek was groot bij de spelers van AZ. De doelpuntenmaker werd per brancard het veld afgedragen en na afloop bleek dat hij in ieder geval een zware hersenschudding heeft opgelopen. De schrik zat er zichtbaar in bij de Alkmaarders, maar er moest nog een half uur gespeeld worden. Stephen O'Donnell pakte zijn tweede gele kaart en leek AZ daarmee in een zetel te helpen. Maar tegen tien man slaagde de ploeg van Van den Brom er niet in om de wedstrijd te beslissen. In de 89e minuut kreeg het zelfs het deksel op de neus, toen Ciarán Kilduff de gelijkmaker binnen werkte. In de negen minuten extra tijd kon er niet meer gejuicht worden.