Oranje onder 19 uitgeschakeld op EK door pijnlijke nederlaag

Door Voetbalcentraal, monday 2016-07-18 14:31:00

Oranje Onder-19 heeft de halve finale van het EK in Duitsland niet gehaald. De ploeg van bondscoach Aron Winter verloor maandagmiddag met ruime cijfers van concurrent Frankrijk: 1-5. Al binnen tien minuten opende Kylian Mbappe Lottin voor de Fransen de score. Twintig minuten later verdubbelde Jean-Kevin Augustin de voorsprong. Vlak voor de rust deed Ajacied Abdelhak Nouri nog wel iets terug vanaf de strafschopstip, 1-2, maar na de pauze ging het helemaal mis. Augustin van de Fransen groeide namelijk uit tot de grote ster van de wedstrijd. De 19-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain maakte twee doelpunten en tussendoor was Lottin trefzeker. Uiteindelijk werd het 1-5 voor Frankrijk en daardoor is Nederland uitgeschakeld. In groep A eindigt Oranje op de derde plaats, achter Engeland en Frankrijk. Alleen Kroatiƫ doet het minder (4e). Toch is het team van Winter nog niet uitgespeeld, want Nederland neemt het donderdag nog op tegen Duitsland, de nummer drie van Groep A. De winnaar van dat duel plaatst zich voor het WK onder-20 jaar dat komend jaar wordt gehouden in Zuid-Korea.