Dortmund maakt tweede keer in een week zes doelpunten

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-09-17 17:45:00

Borussia Dortmund heeft de smaak goed te pakken. Na woensdag met 0-6 Legia Warschau in de Champions League aan de kant te zetten, werd zaterdag ook SV Darmstadt met een zesklapper getrakteerd. De voorgaande Bundesliga-wedstrijd verloor Dortmund nog verrassend van RB Leipzig en dat heeft de spelers duidelijk wakkergeschud. Darmstadt maakte geen schijn van kans, had in de rust nog geen schot gehad en keek in de rust tegen een 1-0 achterstand en 26 procent balbezit aan. Gonzalo Castro scoorde na zeven minuten. Het doelpuntenfestijn brak pas na rust los. Na 48 minuten maakte Adrián Ramos de 2-0. De 3-0 komt op naam van de pas zeventienjarige Pulisic, die de bal uit de kluts voor zijn voeten kreeg en keurig afmaakte. Drie minuten later kreeg Peter Niemeyer zijn tweede geel en kon dus vertrekken. Castro tekende in de 78ste minuut zijn tweede goal aan en Rode maakte er 5-0 van. Het slotstuk was voor toptalent Emre Mor. De Turk maakte het laatste doelpunt en bepaalde de eindstand op 6-0.