SC Heerenveen naar derde plek na tumultueus duel in Limburg

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-09-17 21:43:06

SC Heerenveen versloeg Roda JC Kerkrade met duidelijke cijfers (0-3) en stijgt naar de derde plaats in de Eredivisie. Het duel in Zuid-Limburg stond bol van de incidenten. De thuisspelende ploeg eindigde de wedstrijd met negen spelers, de gasten uit Friesland met tien. Sam Larsson scoorde weer eens voor de Friezen. Benjamin van Leer had geen antwoord op zijn vrije trap in de achtste minuut. In de slotfase van de eerste helft sloeg het noodlot toe voor Roda JC Kerkrade. Abdul Ajagun en Christiaan Kum (beiden tweemaal geel) werden weggestuurd door Bas Nijhuis, tot woede van het Limburgse publiek. De arbiter uit Enschede was duidelijk de gebeten hond. De ingevallen Henk Veerman verdubbelde de voorsprong halverwege de tweede helft. Een schot van een Roda-verdediger verdween via de boomlange spits in het doel. Arber Zeneli tilde de stand naar 0-3 met een knal in de verre hoek. Kort daarvoor kreeg Shay Facey zijn tweede gele kaart voorgehouden wegens een overtreding op Mitchel Paulissen. Al met al een prima avond voor sc Heerenveen, terwijl de formatie van Yannis Anastasiou in de gevarenzone blijft.