Vitesse in punten gelijk met Ajax dankzij late zege op GAE

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-09-17 22:07:00

Vitesse meldt zich in de subtop van de Eredivisie dankzij een overwinning op promovendus Go Ahead Eagles (2-0). Ricky van Wolfswinkel en huurling Lewis Baker verzorgden de productie in de matig gevulde Gelredome. De eerste helft van het Airborne-duel was niet om over naar huis te schrijven. De thuisploeg speelde in een veel te laag tempo en dwong nauwelijks kansen af. Hoogtepunt was de entree van een oorlogsveteraan. De oude strijder kreeg een daverend applaus van het Arnhemse publiek. De spelers van Vitesse moesten het doen met een klein fluitconcert. Voor Go Ahead Eagles ging het in de slotfase alsnog helemaal mis. Arbiter Jochem Kamphuis wees naar de stip na een handsbal van verdediger Sander Fischer. Ricky van Wolfswinkel faalde vervolgens niet vanaf elf meter. Twee minuten later gooide Baker de wedstrijd in het slot na goed voorbereidend werk van jongeling Mitchell van Bergen. Voor The Eagles is het alweer de vierde verliesbeurt van dit seizoen.