Sparta Rotterdam klopt NEC en voegt zich tussen subtoppers

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-09-18 14:29:38

NEC heeft de nederlaag tegen titelkandidaat PSV niet goed verteerd. De Nijmegenaren verloren ook van promovendus Sparta Rotterdam (2-0). Thomas Verhaar en de van Ajax gehuurde Zakaria El Azzouzi lieten Het Kasteel juichen. Verhaar was al na zeventien minuten trefzeker. NEC-doelman Joris Delle had geen antwoord op zijn schuiver in de verre hoek. De thuisploeg domineerde grote fases van de eerste helft, zonder de voorsprong uit te breiden overigens. De bezoekers waren aanvallend gezien redelijk onmachtig. Ook in de tweede helft was het povere NEC niet in staat om de Sparta-defensie in de problemen te brengen. El Azzouzi maakte in de slotfase aan alle spanning een einde. De door Ajax opgeleide spits tikte de bal binnen na goed voorbereidend werk van Loris Brogno. De Spartanen kunnen trots zijn op de fraaie zevende plaats in de rangschikking.