Ajax pakt in saai duel met Heracles vierde zege op rij

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-09-18 20:58:48

En dat is vier. Ajax won ook de vooraf als lastig bestempelde uitwedstrijd bij Heracles Almelo. Het werd 0-2 door treffers van Davy Klaassen en Nemanja Gudelj. Alweer de vierde driepunter op rij voor de Amsterdammers. De ploeg van trainer Peter Bosz imponeerde in Twente zeker niet. Het duel was bij vlagen zelfs saai. Maar Heracles Almelo wist al thuisclub niet door te drukken. Ajax trad in dezelfde opstelling als in de laatste twee duels aan en zag dat uitgerekend oud-Ajacied Lerin Duarte het Twentse offensiefje met een afstandsschot. Doelman Andre Onana stond goed op zijn post. Een handsbal van Mitchell Dijks werd enkele minuten later niet bestraft met een strafschop. Pas na een half uur trok Ajax het initiatief naar zich toe. Maar doelpunten leverde dat niet op. Op slag van rust waren de wisselvallige Hakim Ziyech (schot nog net geblokkeerd door Mike te Wierik) en Jairo Riedewald (net naast) nog heel dicht bij een Amsterdamse voorsprong. In de 55e minuut leek Samuel Armenteros in zijn comebackwedstrijd de thuisclub op voorsprong te brengen na een goede voorzet van Jaroslav Navratil. Maar doelman Onana keerde de te onnauwkeurige inzet van de Zweedse aanvaller. Via een grote fout van invaller Tim Breukers kwam Ajax elf minuten later op voorsprong. De verdediger verwerkte een bal op dusdanige wijze, dat die voor de voeten van Davy Klaassen kwam: 0-1. Aanwinst Ziyech was toen al gewisseld door trainer Peter Bosz. Kasper Dolberg mocht diens speelminuten overnemen. Gudelj besliste het duel elf minuten voor tijd door een snelle uitbraak met een laag droog schot af te ronden: 0-2. De vierde zege en plek twee op de ranglijst waren de beloning voor Ajax.