Bruma en ploeggenoten vernederd door sterk Dortmund

Door Voetbalcentraal, tuesday 2016-09-20 22:39:28

Borussia Dortmund heeft even laten zien uit welk hout het gesneden is. In de normaliter lastige uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg liet de formatie van Thomas Tüchel geen spaan heel van de thuisploeg en werd het liefst 1-5. VfL Wolfsburg, waar Jeffrey Bruma de hele wedstrijd mee mocht doen, had tegen BVB de pech dat de eerste kans van de bezoekers gelijk in een doelpunt omgezet werd. Op aangeven van Marc Bartra zette Rafael Guerreiro Borussia Dortmund al na vier minuten op voorsprong en Die Wolfe kwamen deze klap niet meer te boven. Toen Pierre-Emerick Aubameyang in de 16de minuut de 0-2 op het scorebord zette, was er al helemaal geen houden meer aan. Borussia Dortmund nam na de 0-2 even wat gas terug, maar maakte er in de tweede helft, na de aansluitingstreffer van Daniel Didavi, een galavoorstelling van in de Volkswagen-Arena. BVB creëerde kans op kans en liep door goals van Ousmane Dembele, Aubameyang en Lukasz Piszczek uit naar een eclatante 1-5 zege.