Vitesse haalt uit in bekertoernooi, TEC eenvoudig verder

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-09-22 21:51:03

Vitesse heeft donderdagavond uitgehaald in de KNVB beker. Op bezoek bij ASV De Dijk wonnen de Arnhemmers met 2-7. ASV De Dijk speelt in de Derde Divisie en is het seizoen daar uitstekend begonnen. De ploeg staat bovenaan en scoorde in 6 wedstrijden al 22 keer, waarvan topschutter Dennis Kaars er maar liefst 14 voor zijn rekening nam. De spits was ook trefzeker tegen Vitesse, maar helaas voor de Amsterdammers stond het toen al 1-5. Vitesse-spelers Lewis Baker en Kelvin Leerdam scoorden voor rust. In de tweede helft was Adnane Tighadouini tweemaal trefzeker, terwijl ook Ricky van Wolfswinkel, Milot Rashica en Arshak Koryan hun doelpuntjes meepikten. Vlak voor rust deed Harry Zwarthoed nog wat terug namens de amateurs. TEC
Voetbalvereniging TEC bereikte eveneens zonder problemen de volgende ronde. De tweededivisionist uit Tiel won met 1-5 van HSC’21, dat één niveau lager speelt. Het klusje werd in de eerste helft al geklaard, want halverwege gaf het scorebord 0-4 aan. Twee van de treffers kwamen op naam van Wimilio Vink, die in het verleden speelde voor Vitesse, MVV en FC Eindhoven. In de slotfase redde Cenk Uguz de eer voor de ploeg uit Haaksbergen.