Stroef Feyenoord boekt bekerzege zonder glans

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-09-22 22:36:24

Feyenoord heeft op halve kracht de volgende ronde van de KNVB beker bereikt. De Rotterdammers oogden zeer ongeïnteresseerd tijdens het duel met FC Oss. Desondanks was het kwaliteitsverschil groot genoeg om door te gaan naar de volgende ronde: 4-1. Wat Manchester United en PSV de afgelopen dagen niet lukte, had FC Oss in drie minuten al voor elkaar: scoren tegen Feyenoord. De sensatie was groot toen de ploeg op voorsprong kwam in De Kuip. Istvan Bakx zette goed door, waarop de bal voor de voeten belandde van Tom Boere. De oud-jeugdspeler van Ajax kon de bal simpel in het lege doel tikken. Overigens had Feyenoord in de eerste minuut al twee grote kansen gemist. Eerst redde Ronald Koeman junior op een inzet van Michiel Kramer en even later kopte Bilal Ba?aç?ko?lu de bal op de lat. Vlak na de openingstreffer wist Simon Gustafson een opgelegde kans niet te benutten. Gelijkmaker
De gelijkmaker kon niet lang uitblijven en dat gebeurde dan ook niet. Steven Berghuis kreeg de bal in de loop mee van Michiel Kramer en passeerde Koeman in de korte hoek. Feyenoord dacht vervolgens net zo makkelijk op jacht te gaan naar een voorsprong, maar Oss kwam duidelijk niet naar de Kuip om als kanonnenvoer te dienen. De ploeg beet van zich af en Tom Boere en Dominque Kivuvu kregen mogelijkheden om de Brabanders opnieuw op voorsprong te zetten. Na rust was het al niet veel beter wat Feyenoord liet zien. In plaats van snel op voorsprong te komen, was de grootste kans opnieuw voor FC Oss. Boere kreeg de bal op een presenteerblaadje, kon van dichtbij zijn tweede treffer binnenwerken, maar schoot wild over. Tot grote teleurstelling van de Ossenaren was het twee minuten later toch raak aan de andere kant. Simon Gustafson schoot een bal tegen de billen van Michiel Kramer, waarna Koeman geen schijn van kans meer had en de bal alleen maar uit het net kon halen. Beslissing
Vanaf de 2-1 was het verzet van Oss gebroken. Bilal Ba?aç?ko?lu kopte eerst nog weer een bal op de lat, maar was enkele minuten later alsnog trefzeker. Een poging van Steven Berghuis stuitte op doelman Koeman, waarna Ba?aç?ko?lu in de rebound toesloeg. Het slotakkoord was voor Nicolai Jørgensen, die in de extra tijd van dichtbij binnen tikte. Feyenoord kan zich nu helemaal focussen op het competitieduel van zondag met Roda JC, al zaten de spelers daar vermoedelijk al met hun gedachten. FC Oss kan terugkijken op een prima wedstrijd. De ploeg creëerde enkele grote kansen en had in de tweede helft gewoon weer op voorsprong kunnen komen. De Brabantse fans konden dit overigens niet volgen vanuit het stadion. Geblunder met de bussen zorgde ervoor dat het uitvak leeg bleef. Maandag komt FC Oss weer in actie, dan gaat de ploeg op bezoek bij Jong Ajax. Video Referee
De primeur was woensdagavond bij Ajax – Willem II, maar ook tijdens Feyenoord – FC Oss werd gebruik gemaakt van de Video Referee. Ditmaal was Pol van Boekel de scheidsrechter, terwijl Danny Makkelie in de auto naast het stadion meekeek. De videoscheidsrechter werd ogenschijnlijk één keer ingezet, op het moment dat Michiel Kramer in de tweede helft naar de grond ging in het strafschopgebied. Zowel Makkelie als Van Boekel vond het niet voldoende voor een penalty.