Dost slaat met treffers weer keihard toe voor Sporting

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-09-24 08:17:51

Bas Dost is on fire! Onze boomlange landgenoot bezorgde zijn nieuwe werkgever Sporting Clube de Portugal vrijdag middels twee doelpunten een overwinning op Estoril-Praia (4-2). De Oranje-international, die eind augustus werd overgenomen van VfL Wolfsburg, heeft in drie competitieduels nu al vier keer gescoord voor de groen-witte formatie uit Lissabon, die voorlopig aan kop gaat in Portugal. Na zijn trefzekere invalbeurt vorige week tegen Rio Ave (3-1-nederlaag) begon Dost vrijdag weer in de basis. Al na tien minuten opende hij de score in Estádio José Alvalade met een knappe kopbal uit een voorzet van de rechterkant van Gelson Martins. Kort na de 2-0 van Sebastián Coates na een uur zorgde Dost voor zijn tweede treffer. Na een steekpass van William Carvalho schoot hij de bal van buiten het strafschopgebied onder de keeper door. André André maakte in de extra tijd de vierde treffer. Estoril deed pas in de 85e en 90+3e minuut via André Gomes wat terug. Trainer Jorge Jesus haalde zijn spits in de 73e minuut ten gunste van Lazar Markovic naar de kant, ongetwijfeld met het oog op de ontmoeting dinsdag met Legia Warschau in de Champions League. Oud-FC Twente-verdediger Douglas bekeek het hele duel vanaf de bank. Marvin Zeegelaar en Luc Castaignos ontbraken vrijdag in de selectie van Sporting.