Heerenveen slaat ook in Den Haag in slotfase succesvol toe

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-09-24 20:36:00

In de KNVB beker had SC Heerenveen een verlenging nodig om het verschil te maken tegen De Graafschap (5-1), maar op bezoek bij ADO Den Haag lukte het wel binnen negentig minuten. Al zat het venijn hem wederom in de staart bij het duel van de Friese formatie. De teller stopte ditmaal bij drie doelpunten: 3-0. Een eigen goal van Wilfried Kanon zorgde er voor dat de thuisploeg alles had ingezet om het duel nog kantelen in het welbekende Haags kwartiertje. Bij een 1-0 achterstand bracht ADO-trainer Ċ½eljko Petrovi? bijvoorbeeld Gervane Kastaneer in, die dit Eredivisie-seizoen al drie keer scoorde, om in de slotfase nog iets te forceren. Dat lukte niet, want enkele minuten na zijn entree op het veld van het Kyocera Stadion, besliste Arber Zeneli aan de andere kant de wedstrijd. Invaller Henk Veerman, die het bekerduel met De Graafschap persoonlijk deed kantelen, gaf de Friese ploeg een mooi slotakkoord: 0-3. Door de zege klimt Heerenveen tijdelijk naar de tweede plaats in de Eredivisie, met veertien punten. De Friezen nestelen zich door de winst in ieder geval definitief in de subtop van de Eredivisie. Voor ADO Den Haag, dat het seizoen nog zo uitstekend begon, wacht voor het eerst deze competitie het rechterrijtje. Door de derde nederlaag op rij klimmen namelijk meerdere ploegen over het team van Petrovi? heen.