PSV ondanks moeilijke fase uiteindelijk simpel langs Excelsior

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-09-24 22:47:00

Heel makkelijk ging het niet, maar PSV heeft op bezoek bij Excelsior wel drie punten mee naar Eindhoven genomen. Meerdere keren was het kantje boord voor de gasten uit Brabant, maar uiteindelijk gooide Davy Pröpper het duel in het slot: 1-3. Het had allemaal een stuk eenvoudiger kunnen gaan, als de Eindhovenaren in het begin iets scheper waren geweest in de afronding. Weliswaar maakte Luciano Narsingh het eerste doelpunt al na twintig minuten, maar Luigi Bruins egaliseerde de stand vijf minuten later vanaf de strafschopstip alweer (1-1). Dus moest PSV weer hard aan de bak en die aanvalsdrang werd na de pauze beloond door Luuk de Jong. Hij kopte voor de 25e keer raak namens de Eindhovenaren en zette zijn ploeg op voorsprong op Kralingen. Daarna was het vooral Excelsior dat de klok sloeg, want PSV wachtte af. Onder andere Khalid Karami was dicht bij de gelijkmaker, maar waar de thuisclub verzuimde om te scoren, deed PSV dat heel zakelijk wel: 1-3. Het doelpunt kwam uiteindelijk op naam van Pröpper, al had het ook veel weg van een eigen doelpunt van invaller Hicham Faik. In de slotfase kwam Siem de Jong nog tussen de lijnen bij PSV voor Andrés Guardado, waardoor De Jong voor het eerst in de Eredivisie met broer Luuk voor hetzelfde team speelde. Bijna had hij met hem een feestje kunnen vieren, toen Héctor Moreno de paal raakte. Zo ver kwam het echter niet, maar toch heeft PSV relatief ontspannen kunnen toewerken naar de cruciale kraker in de Champions League tegen FK Rostov, van komende woensdag. Excelsior verdient een compliment voor het getoonde lef, maar staat uiteindelijk wel met lege handen.