AZ denkt te vroeg aan Zenit en laat veilig lijkende zege glippen

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-09-24 22:54:45

AZ heeft in eigen huis een 2-0 voorsprong weggegeven tegen Go Ahead Eagles. Na twee doelpunten van Wout Weghorst viel de Alkmaarse aanvalsmachine stil en waren de gedachtes stiekem al bij het lastige Europa League-duel tegen Zenit Sint-Petersburg. De gepromoveerde ploeg van Hans de Koning profiteerde daar maar al te graag: 2-2. De vijfde overwinning op rij in de Eredivisie leek dus in de maak voor AZ, na twee doelpunten van Weghorst. De eerste viel een kleine tien minuten voor de pauze, de tweede een kleine tien minuten daarna. De knop ging om bij de Alkmaarders met het duel in Rusland van komende donderdag in het achterhoofd en zij gaven het initiatief aan Go Ahead Eagles. Die maakten gulzig gebruik van die kans en gaven de eerste waarschuwing al af via Sander Duits. De middenvelder tekende voor de aansluitingstreffer, waarna de gasten roken dat er meer inzat. Invaller Sam Hendriks maakte drie minuten voor tijd de gelijkmaker. Dus gaat AZ niet helemaal zonder schade naar Rusland, voor de belangrijke ontmoeting met Zenit. Dit puntverlies in eigen huis zal flink pijn doen bij trainer John van den Brom. Voor Go Ahead is dit een bonuspuntje en moet er in de komende weken tegen Excelsior, FC Utrecht en FC Twente wederom worden gewonnen om definitief afstand te nemen van de degradatiezone.