Ongewilde hoofdrol voor Ronaldo bij remise Real Madrid

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-09-24 23:07:00

Real Madrid heeft wederom averij opgelopen in de Primera Division. Nadat er midweeks niet werd gewonnen van Villarreal (1-1), pakte Las Palmas ook een punt af van de koploper van de Spaanse competitie: 2-2. Daar had het na een half uur echter nog geen schijn van toen de halve Nederlander Marco Asensio de score opende. Er was geen vuiltje aan de lucht voor De Koninklijke, die de meeste kansen kreeg. Uit het niets werd het echter weer een wedstrijd toen vijf minuten na de openingsgoal aanvaller Tana gelijkmaakte: 1-1. Karim Benzema verschafte de bezoekers weer wat adem, door na goed een uur een gestopte poging van Cristiano Ronaldo alsnog achter keeper Javier Varas te schieten. Diezelfde Ronaldo was echter ook een van de oorzaken dat het alsnog misging bij Real Madrid. Uit voorzorg werd de Portugees namelijk naar de kant gehaald na 72 minuten door Zinedine Zidane, maar Ronaldo was daar niet over te spreken. Met veel misbaar nam hij plaats op de bank en alle camera's waren dan ook op hem gericht toen Sergio Araujo vlak voor tijd de gelijkmaker binnen gleed. Ondanks het tweede puntverlies in korte tijd is Real Madrid nog altijd koploper van de Primera Division. Na zes duels werd er nog altijd niet verloren en staan ze op veertien punten. Achtervolger FC Barcelona, dat eerder op de dag won van Sporting Gijón (5-0), volgt op slechts één punt.