NEC en Willem II komen ook tegen elkaar niet tot scoren

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-09-25 14:24:03

NEC heeft ook in haar vierde competitieduel niet kunnen scoren. Omdat tegenstander Willem II dat ook niet deed, resulteerde de strijd op Nijmeegse bodem in een typische 0-0. Beide ploegen schieten feitelijk niets op met het behaalde punt en moeten naar onderen blijven kijken. Trainer Peter Hyballa had in vergelijking met de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag, die afgelopen woensdag na strafschoppen verloren ging, twee wijzigingen doorgevoerd in zijn startende formatie. Debutant Ferdi Kadioglu en Quincy Owusu-Abeyie maakten plaats voor Janio Bikel en Taiwo Awoniyi. Tegenstander Willem II miste de geschorste Anouar Kali en liet Freek Heerkens en Thom Haye aanvankelijk op de bank. Voor hen startten Derrick Tshimanga, Branco van den Boomen en Erik Falkenburg. NEC wist in haar vorige drie competitieduels niet tot scoren te komen, terwijl de enige goal tegen ADO Den Haag voor de beker vanaf de penaltystip kwam. Ook tegen Willem II kende de thuisclub hetzelfde probleem. De eerste kans voor het duel was voor de gasten via Branco van den Boomen, die van twintig meter afstand naast schoot. Daarna creëerde Dario Dumic twee dotten van kansen. In de negende minuut knalde de Deense centrale verdediger een afgeslagen corner over en weer negen minuten later zag hij een afstandschot van 25 meter snoeihard op de binnenkant van de paal uit het doel caramboleren. Ook Reagy Ofosu kreeg twee mogelijkheden om de score te openen, maar had het geluk niet aan zijn zijde. Tien minuten na rust leken de bezoekers op 0-1 te komen. Fran Sol verlengde een inzet van Erik Falkenburg, maar ook die inzet hobbelde toch naast. In de daaropvolgende minuten wilde het spektakel ook niet in de wedstrijd komen. Kansjes waren er wel en claimde NEC net als voor rust na een handsbal van Pele van Anholt opnieuw voor een penalty. Deze keer na een duw op Gregor Breinburg, maar opnieuw bleef het fluitsignaal van Serdar Gözübüyük uit. Cruciale reddingen hoefden de doelmannen Joris Delle en Kostas Lamprou niet te verrichten. De brilstand was daardoor de logische uitslag. Allebei de teams hebben nu zes punten uit zeven wedstrijden verzameld.