FC Twente domineert in eigen huis en wint van Vitesse

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-09-25 16:34:00

FC Twente houdt aansluiting met de subtop van de Eredivisie. De Tukkers versloegen in de Grolsch Veste Vitesse met 2-1 en daardoor staat de formatie van René Hake keurig zesde op de ranglijst. De Enschedeërs domineerden in de eerste helft, maar hadden het lastig deze overmacht om te zetten in kansen. Toch kwamen ze in de zestiende minuut op voorsprong door een goal van Enes Ünal, die profiteerde van goed voorbereidend werk van linksback Dejan Trajkovski. Vlak voor rust leek FC Twente de voorsprong tegen het in de eerste helft matige Vitesse te verdubbelen, maar volgens scheidsrechter Jeroen Manschot maakte Yaw Yeboah een overtreding bij het maken van een doelpunt. Uit herhaling bleek daar niets van waar. Ook in de tweede helft was FC Twente heer en meester en kwam Vitesse er niet aan te pas. Ze voetbalden aardig, maar stuitten steeds op een muur van Tukkers. De thuisploeg was veel effectiever met zijn balbezit en kwam vijf minuten voor tijd zelfs op 2-0, nadat Bersant Celina een trefzeker eindpunt van een goede aanval was. Uiteindelijk kwam het slotakkoord toch van de voet van een speler van Vitesse. Lewis Baker schoot vanaf enorme afstand de bal fenomenaal in het doel. In de resterende minuten kwam de zege voor FC Twente niet meer in gevaar en kon het elftal zelfs 3-1 maken. Eloy Room keerde de Twentse schoten echter bekwaam.