Ajax wint met moeite van Heracles Almelo

Door Voetbalcentraal, sunday 2006-11-05 16:51:51

Vanmiddag werd er in Almelo om half drie afgetrapt tussen Heracles Almelo en Ajax. In het begin van de wedstrijd leek het voor Ajax een makkelijk middagje te gaan worden. Maar Ajax kwam maar zelden tot een goede uitgespeelde kans, en was de 1-0 van Kenneth Perez een doelpunt dat uit de lucht kwam vallen. De Deen kwam in scoringspositie na een goede steekpass van de in bloedvorm verkerende Wesley Sneijder. Perez kapte toen wat Heracles verdedigers uit en wist via de binnenkant van de paal de 1-0 te scoren. Dit doelpunt viel in de 39ste minuut en zou gelijk de ruststand betekenen. Na rust was het Heitinga die in de 51ste minuut weer richting de kleedkamers mocht gaan met een rode kaart. De rechtsback haalde Diego Biseswar, die door Heracles is gehuurd van Feyenoord, van achteren onderuit, en mocht van scheidsrechter Kuipers vervroegd gaan douchen. Na de rode kaart begon Heracles te geloven dat er een stunt viel te halen tegen Ajax. Heracles kwam er een aantal keren erg gevaarlijk uit. Het was voor Ajax soms meer geluk dan wijsheid dat de 1-1 niet gemaakt werd. Stekelenburg was op dat moment erg bepalend door Ajax met een aantal zeer goede reddingen. Toen het er echt op begon te lijken dat Heracles de 1-1 op de borden zou gaan zetten, werd Wesley Sneijder weggestuurd door uitblinker Kenneth Perez, Sneijder werd daarop binnen het zestien meter gebied gevloerd, en scheidsrechter Kuipers gaf een penalty. Deze penalty werd benut door de Deen Kenneth Perez die daarmee zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte. Na de 2-0 gaf Heracles Almelo de hoop op een stunt op, en was het in de 87ste minuut Wesley Sneijder die nog een keer tot scoren wist te komen en daarmee de eindstand bepaalde op 3-0.