Door Voetbalcentraal, saturday 2016-07-30 21:47:00

Aan een gebrek aan productiviteit schort het niet (meer) bij Manchester United. In de debuutwedstrijd van Zlatan Ibrahimovic werd Galatasaray met 5-2 verslagen. Manager José Mourinho schonk Ibrahimovic zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht van Manchester United en gaf ook Daley Blind een basisplaats in Göteborg. De 26-jarige Oranje-international vormde een verdediging met Eric Bailly, Luke Shaw en Antonio Valencia en had David de Gea achter zich onder de lat staan. Ander Herrera, Henrikh Mkhitaryan en Morgan Schneiderlin vormden het middenveld, terwijl Anthony Martial en Wayne Rooney samen met Ibrahimovic in de voorhoede stonden. Memphis Depay, die wordt gelinkt aan een vertrek bij de club, hield de bank warm en zou dat tot aan de 68te minuut doen. Vier minuten had King Zlatan nodig om met een omhaal zijn eerste doelpunt voor Manchester United van cachet te voorzien: 1-0. Het huzarenstukje was echter geen voorbode voor een positieve ruststand, want in de resterende minuten van de eerste helft scoorde Galatasaray tweemaal. Respectievelijk Sinan Gumus en PSV-doelwit Bruma bolden de touwen voor de Turken, waar Wesley Sneijder 76 minuten in actie kwam en Ryan Donk op de bank bleef zitten. Desalniettemin trokken The Red Devils het treffen naar zich toe. In een uitstekende tweede helft werden vier treffers gemaakt. In het eerste kwartier na rust maakte Rooney twee doelpunten, waarvan één strafschop. Ook invallers Marouane Fellaini en Juan Mata deden nog een duit in het zakje. Ibrahimovic was in de rust achtergebleven. Blind werd in de 68ste minuut naar de kant gehaald. Aan de kant van Manchester United werd iedereen gewisseld. Galatasaray-coach Jan Olde Riekerink voerde vijf wissels door.