De Boer verliest kansloos, Maher en Guidetti trefzeker

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-09-29 21:23:21

Het regende doelpunten tijdens de Europa League-wedstrijden van 19.00 uur. Opvallend veel Nederlanders en oud-Eredivisiespelers speelden een belangrijke rol. Zo scoorden Adam Maher, Fedor Smolov, Ari en John Guidetti, terwijl Frank de Boer met Internazionale opnieuw verloor. Poule G:
Ajax – Standard Luik 1-0
Celta de Vigo – Panathinaikos 2-0 Het was lang wachten op doelpunten in Estadio Balaídos. Pas in de 84e minuut opende John Guidetti, die de hele wedstrijd meespeelde, de score. De oud-Feyenoorder tikte van dichtbij binnen. Hoewel er een luchtje van buitenspel aan het doelpunt hing, bleef de vlag van de grensrechter omlaag. Panathinaikos was niet meer bij machte om wat terug te doen en kreeg van Daniel Wass ook de 2-0 nog om de oren. Marcus Berg speelde bij de Grieken de gehele wedstrijd mee, maar is met zijn ploeg na twee wedstrijden nog puntloos. Celta de Vigo staat met vier punten op de tweede plaats in Poule G. Poule H:
AA Gent – Konyaspor 2-0
Sjachtar Donetsk – Braga 2-0 AA Gent boekte een dikverdiende thuisoverwinning op Konyaspor. Met oud-NEC’er Lasse Nielsen en voormalig FC Utrecht-speler Nana Asare in de basis was de ploeg een maatje te groot voor de Turken. Door doelpunten van Kenny Saief en Renato Neto stonden de Belgen halverwege al op een 2-0 voorsprong. Na rust vielen er geen doelpunten meer, waardoor Gent na twee wedstrijden keurig op vier punten staat. Konyaspor is nog puntloos. Sjachtar stond al na vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Taras Stepanenko. Na rust leek het lastig te worden voor de thuisploeg, toen Fred zijn tweede gele kaart kreeg. De middenvelder werd onderuit geschoffeld en had recht op een strafschop. De scheidsrechter beoordeelde het echter als een schwalbe en stuurde de Braziliaan van het veld. Ook met een man minder waren de Oekraïners echter de baas op het veld en via Viktor Kovalenko werd het uiteindelijk zelfs 2-0, waardoor Sjachtar na twee wedstrijden al zes punten heeft. Braga blijft staan op één punt. Poule I:
FC Krasnodar – OGC Nice 5-2
Schalke 04 - RB Salzburg 3-1 Mario Balotelli kon niet voorkomen dat OGC Nice vrij kansloos onderuit ging bij FC Krasnodar. De Italiaan scoorde weliswaar vlak voor rust, maar zijn ploeg stond op dat moment al met 2-0 achter. Bovendien raakte de spits bij het maken van zijn doelpunt geblesseerd. Bij FC Krasnodar opende oud-Feyenoord Fedor Smolov de score, maar ook hij moest geblesseerd van het veld. De aanvaller werd vervangen door voormalig AZ-speler Ari, die kort voor tijd de laatste twee doelpunten van de avond maakte. Andreas Granqvist speelde de hele wedstrijd mee bij de Russische formatie. In de Bundesliga wil het niet vlotten voor Schalke 04, maar Europees gaat het voortreffelijk met Die Königsblauen. In eigen huis hadden de Duitsers, zonder de zieke Klaas-Jan Huntelaar, geen kind aan RB Salzburg. Leon Goretzka opende voor rust de score en in de tweede helft was het snel gedaan met het Oostenrijkse verzet. Eerst liep Salzburg-verdediger Duje ?aleta-Car een voorzet van Benedikt Höwedes in eigen doel en even later was de Duitse verdediger zelf trefzeker. Na twee ballen op de lat werkte hij de bal met een halve omhaal binnen. Jonathan Soriano redde nog de eer voor de Oostenrijkers. Schalke gaat, samen met Krasnador, aan de leiding in Poule I, met zes uit twee. Salzburg en Nice pakten nog geen punten. Poule J:
Fiorentina - FK Qaraba? 5-1
Slovan Liberec – PAOK Saloniki 1-2 Fiorentina had weinig te duchten van FK Qaraba?. De bezoekers uit Azerbeidzjan moesten na een half uur al met een man minder verder. Elvin Yunuszade kon vertrekken, nadat hij met een handsbal Fiorentina een grote kans ontnam. De Italianen profiteerden optimaal van de overtalsituatie. Eerst was Khouma Babacar attent in de rebound en een minuut later schoot Nikola Kalini? raak na een briljant hakje van Sebastián Cristóforo. Met zijn tweede goal tekende Babacar nog voor rust voor de 3-0 en in het tweede bedrijf pikte Mauro Zárate twee doelpuntjes mee. Twee weken geleden maakte Slovan Liberec het snelste doelpunt in de Europa League en ook dit keer was het al heel snel raak. Na veertig seconden trof Nikolai Komlichenko al doel. Desalniettemin bleven de Tsjechen met lege handen achter. PAOK Saloniki benutte in de tiende minuut een strafschop in de persoon van Stefanos Athanasiadis. De spits was in de slotfase van het duel opnieuw trefzeker, waardoor zijn ploeg de volle drie punten meenam naar Griekenland. PAOK en Fiorentina gaan in Poule J aan de leiding met vier punten. Slovan Liberec en FK Qaraba? hebben tot dusver één punt verzameld. Poule K:
Hapoel Beer Sheva – Southampton 0-0
Sparta Praag – Internazionale 3-1 Southampton slaagde er niet in om de muur van Hapoel Beer Sheva te slechten. Virgil van Dijk speelde de hele wedstrijd mee en kreeg een grote kans om te scoren. Van dicht bij kopte de centrale verdediger echter over. Bij de Engelsen speelden ook Jordy Clasie