Everton laat mooie kans glippen; Leipzig vestigt record

Door Voetbalcentraal, friday 2016-09-30 23:06:33

Manager Ronald Koeman heeft een lichte teleurstelling te verwerken gekregen. Everton liet een mooie kans liggen om de sprong naar de tweede plek te maken en het gat met koploper Manchester City te verkleinen tot twee. In Duitsland zorgde RB Leipzig vrijdagavond voor een uniek record. Engeland, Premier League Everton - Crystal Palace 1-1 Het spel van Everton was vrijdagmiddag niet hoopgevend. Een prachtige vrije trap van Romelu Lukaku stond haaks op het spektakel dat tot dan toe was geboden. Van net buiten de zestien krulde de Belgische international de bal met zijn linker prachtig binnen: 1-0. In de tweede helft drong Crystal Palace succesvol aan. Christian Benteke kopte al na vijf minuten raak. De Belgische international torende boven zijn bewakers uit en knikte een voorzet van de rechterkant van Joel Ward binnen achter een kansloze Maarten Stekelenburg: 1-1. Grote kansen waren er daarna niet te zien. Everton klom wel naar een gedeelde tweede plaats, maar kon zaterdag en zondag worden gepasseerd door vier andere clubs. Crystal Palace behield haar zevende plek. Duitsland, Bundesliga RB Leipzig - FC Augsburg 2-1 RB Leipzig is een bijzonder Bundesliga-record rijker. Nog eerder bleef een gepromoveerd team ongeslagen in zijn eerste zes competitieduels. De ploeg van trainer Ralph Hasenhüttl begon voortvarend aan het duel met Augsburg en kwam binnen tien minuten al op voorsprong. Een afstandsschot van Marcel Sabitzer werd met de nodige moeite gekeerd door Marwin Hitz. De meegekomen Emil Forsberg rondde succesvol af: 1-0. Drie minuten later maakte Ji Dong-Won met een knap schot alweer de 1-1. Leipzig kende voor rust nog pech toen een kopbal van Forsberg op de lat belandde. In de tweede helft duurde het zeven minuten voordat Yussuf Poulsen doelman Hitz op aangeven van Sabitzer van dichtbij kansloos liet: 2-1. Timo Werner liet kansen op 3-1 en 4-1 liggen. Bij FC Augsburg speelden Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw de volle negentig minuten. Frankrijk, Ligue 1 Stade Rennes - Guingamp 1-0 90+2. Diakhaby 1-0. Spanje, Primera División Real Sociedad - Real Betis Sevilla 1-0 63. Vela 1-0.