Bayern München lijdt eerste puntenverlies na wissel Robben

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-10-01 17:41:06

Bayern München heeft zaterdagmiddag voor de eerste keer dit seizoen punten verloren. De koploper van de Bundesliga speelde in de eigen Alianz Arena 1-1 gelijk tegen 1. FC Köln. De Duitse grootmacht kwam vijf minuten voor rust op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Joshua Kimmich. Uiteindelijk werd het in de 64e minuut 1-1 door een treffer van Anthony Modeste. Arjen Robben begon bij Bayern in de basis. Hij speelde een goede eerste helft, maar werd in de rust gewisseld. De aanvaller kon lange tijd niet spelen vanwege blessureleed. De 32-jarige Nederlander speelde de afgelopen wedstrijden tegen Hertha BSC en Atletico Madrid mee als invaller. Borussia Dortmund kan door dit verlies het verschil met Bayern verkleinen tot één punt. Dortmund speelt zaterdagavond om 18.30 uur de uitwedstrijd bij Bayer Leverkusen. Overige Bundesliga-uitslagen: SC Freiburg - Eintracht Frankfurt 1-0, Hertha BSC - Hamburger SV 2-0 SV Darmstadt 98 - Werder Bremen 2-2 FC Ingolstadt - TSG Hoffenheim 1-2 Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 2-0