'Derby van het Oosten" levert geen winnaar op

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-10-02 16:54:43

Heracles Almelo heeft thuis niet weten te winnen van FC Twente. De ploeg van John Stegeman en haar opponent speelden met 1-1 gelijk. Vermakelijk was het echter wel. Tot de veertigste minuut was er nog niet zo veel gebeurd, maar daar kwam snel verandering in. Enes Ünal mocht aanleggen voor een vrije trap, die hij in de muur schoot. De bal kwam tegen de hand van Mike te Wierik en arbiter Danny Makkelie gaf een strafschop aan FC Twente, die feilloos werd benut door Mateusz Klich. Het leek alsof Heracles werd wakker geschud, want twee minuten later was het 1-1 via Samuel Armenteros. Ook na rust was Heracles beter, maar bleven grote kansen uit. Twente had de wedstrijd zelfs nog kunnen winnen, maar het schot van Frederik Jensen trof geen doel.