Sparta Rotterdam krijgt te weinig met gelijkspel tegen AZ

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-10-02 18:38:21

Sparta Rotterdam hield een verdienstelijk punt over aan de thuiswedstrijd tegen Europa League-deelnemer AZ (1-1). De gepromoveerde Kasteelheren blijven in de grote middenmoot, terwijl de Noord-Hollanders zichzelf nog steeds een subtopper mogen noemen. De jonge Guus Til brak al na zes minuten de ban in de havenstad. De getalenteerde middenvelder, die onlangs debuteerde op het hoogste niveau, won het kopduel met twee Spartanen en liet doelman Roy Kortsmit kansloos. De puntgave voorzet was van oud-Spartaan Iliass Bel Hassani. In de slotfase van de vermakelijke eerste helft tekende routinier Michel Breuer van dichtbij voor de gelijkmaker. Het gretige Sparta Rotterdam was in de tweede helft de bovenliggende partij. De spelers uit Alkmaar hadden duidelijk last van de vermoeiende reis naar Rusland voor het duel met FC Zenit. De Pastoor-brigade drong aan, maar de winnende treffer bleef uit. AZ kreeg in de laatste vijftien minuten wat meer grip op de wedstrijd en bracht Robert Mühren binnen de lijnen. De reservespits kon echter geen potten breken. In blessuretijd kreeg Denzel Dumfries zijn tweede gele kaart, maar het gelijkspel kwam niet meer in gevaar.