Scheids erkent misser: Balotelli onterecht weggestuurd

Door Voetbalcentraal, monday 2016-10-03 17:20:00

Zondag maakte Mario Balotelli weer eens een turbulente wedstrijd mee. De spits van OGC Nice maakte in de 86e minuut de winnende goal tegen Lorient (2-1), om in de daaropvolgende minuten twee gele kaarten te pakken. Die laatste gele kaart was niet terecht, concludeerde scheidsrechter Thual na afloop. Over de eerste gele kaart bestaat geen discussie. Balotelli trok na zijn doelpunt het shirt uit en de regel schrijft nou eenmaal voor dat daar geel op staat. De tweede prent leidde tot meer discussie. Zonder dat er echt aanleiding was gaf de scheidsrechter Balotelli en diens tegenstander Steven Moreira een gele kaart. “Olivier Thual heeft de wedstrijd teruggekeken”, zegt scheidsrechtersbaas Pascal Garibian maandag in de Franse media. “Ook hij is tot de conclusie gekomen dat hij de tweede gele kaart te snel trok en dat deze niet gegeven had moeten worden. De scheidsrechter is bereid een officiële verklaring af te leggen voor de tuchtcommissie. Dan is het oordeel verder aan hen.” Als de rode kaart van Balotelli wordt geseponeerd, dan kan de spits volgend weekend gewoon spelen in de Ligue 1. Koploper OGC Nice neemt het dan in eigen huis op tegen Olympique Lyon.