Groep F: Real Madrid slacht Legia Warschau, Dortmund wint

Door Voetbalcentraal, tuesday 2016-10-18 23:20:00

Real Madrid heeft in Groep F van de Champions League geen spaan heel gelaten van Legia Warschau. De Spaanse topploeg won met 5-1. In diezelfde poule bezorgde Borussia Dortmund het Sporting Portugal van Bas Dost en Marin Zeegelaar een 1-2 nederlaag. Real leek tegen Legia al snel op weg te zijn naar een makkelijke avond. Na twintig minuten stond het namelijk al 2-0. Eerst maakte Gareth Bale een doelpunt, daarna werkte Tomasz Jodlowiec een bal achter zijn eigen keeper. Toch werd het twee minuten later 2-1, toen Miroslav Radovic een strafschop benutte. De Poolse vreugde was van korte duur, want nog voor rust maakte Marco Asensio er 3-1 van. In het tweede bedrijf troffen ook Lucas Vázquez en Álvaro Morata doel voor de ploeg van Zinédine Zidane. Borussia Dortmund kwam tegen Sporting Lissabon al in de negende minuut op voorsprong. Pierre-Emerick Aubameyang scoorde. Julian Weigl maakte er twee minuten voor rust 0-2 van. Bruno Cesar bracht twintig minuten na de hervatting de spanning terug, maar het bleef bij 1-2. Borussia Dortmund voert na drie wedstrijden de stand aan in Groep F. Het team heeft zeven punten. Dat zijn er evenveel als Real Madrid, dat een minder doelsaldo heeft. Sporting Lissabon heeft drie punten, Legia Warschau is nog puntloos.