Sassuolo de fout in: drie punten kwijt na opstellen Ragusa

Door Voetbalcentraal, tuesday 2016-08-30 12:10:30

Het Italiaanse Sassuolo is drie punten armer. Diverse Italiaanse media melden dat de ploeg afgelopen zondag een onrechtmatige speler opstelde in het duel tegen Pescara. Het zou gaan om middenvelder Antonino Ragusa, wiens naam niet terug te vinden was op het wedstrijdformulier. Sassuolo won de wedstrijd met 2-1, maar de Italiaanse bond maakt er nu een reglementaire 0-3 nederlaag van. Op het moment dat Ragusa inviel bij Sassuolo, in de 65e minuut, stond zijn ploeg met 1-0 voor. Twee minuten later verdubbelde Domenica Berardi de marge, waarna Rey Manaj in de slotfase nog wat terugdeed voor de bezoekers uit Pescara. Bij Sassuolo bleef nieuwkomer Timo Letschert de hele wedstrijd op de bank. In Italië zijn de Serie A-clubs verplicht om voor elke wedstrijd een lijst van maximaal 25 namen in te dienen. Deze spelers mogen dan gebruikt worden tijdens het duel. Ragusa stond niet op die lijst en dus is Sassuolo de gewonnen punten kwijt. Door deze sanctie verliest de ploeg ook de gedeelde koppositie. De mannen van trainer Eusebio Di Francesco stonden na de eerste twee competitiewedstrijden op zes punten. Over twee weken kan I Neroverdi opnieuw op een puntentotaal van zes komen. Dan zal de ploeg echter wel een zware horde moeten nemen, het uitduel tegen grootmacht Juventus is namelijk de eerstvolgende wedstrijd.