PEC Zwolle boekt oefenzege op Eerstedivisionist

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-09-01 14:11:18

Het oefenduel tussen PEC Zwolle en FC Volendam is donderdagmiddag geƫindigd in 2-0. In het Zwolse Mac3Park Stadion scoorde Anass Achahbar voor rust en deed de jonge Jochem van Putten dat in het tweede bedrijf. Bij de thuisploeg speelde de nieuwe aanwinst Nicolai Brock-Madsen de gehele tweede helft mee. Zoals we van Achahbar gewend zijn, was zijn treffer weer een fraaie. Op aangeven van Bram van Polen werkte de oud-Feyenoorder de bal met een volley achter doelman Hobie Verhulst. Dat deed hij overigens nadat de Volendammers al zeer dichtbij een doelpunt waren. Rafik El Hamdi nam het Zwolse doel onder vuur, maar via Kevin Begois en de lat verdween zijn inzet over het doel. In het vervolg van de eerste helft had PEC Zwolle het betere van het spel. Kingsley Ehizibue schoot verwoestend hard op de lat en Achahbar liet de kans op zijn tweede treffer liggen toen hij vrij door kon lopen naar het Volendamse doel. De beslissing in de wedstrijd viel pas in de 89e minuut, toen de 19-jarige Jochem van Putten de eindstand bepaalde op 2-0. Volgende week hervatten beide ploegen de competitie weer. PEC Zwolle doet dat met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, terwijl FC Volendam op bezoek gaat bij VVV-Venlo.