Koplopers maken geef fout, pijnlijk verlies De Graafschap

Door Voetbalcentraal, friday 2016-10-21 22:07:00

Jong PSV heeft de koppositie in de Jupiler League behouden in de derby tegen FC Eindhoven (4-1). Suently Alberto, Kenneth Paal, Florian Jozefzoon en Pablo Rosario maakten de vroege openingstreffer van Fries Deschilder ruimschoots ongedaan. Achtervolger MVV won ook, weliswaar met moeite, van Jong FC Utrecht: 1-2. Thomas Verheijdt en Patrick N'Koyi kwamen op het scoreformulier bij de gasten, terwijl Dani van der Mooi in de extra tijd de eretreffer binnenschoot. Steven Pereira (MVV) kreeg vier minuten eerder zijn tweede gele en dus rode kaart voorgehouden. Nummer drie Ajax kwam niet tot een zege. Bij FC Volendam werden twee punten verloren (1-1) door een doelpunt van Kevin van Kippersluis, die na de pauze ook nog een strafschop miste. Daardoor kon Václav ?erný drie minuten voor het einde van de wedstrijd nog de gelijkmaker maken. Daardoor zien de Amsterdammers VVV-Venlo echter wel over zich heen komen op de ranglijst; zij wonnen in eigen huis van FC Den Bosch (3-1) door een eigen goal van Jeremy Fernandes en treffers van Johnatan Opoku en Clint Leemans. Die laatste goal viel uit een penalty, die de Limburgers kregen na een met rood bestrafte overtreding van Jonas Heymans. Jort van der Sande scoorde namens de bezoekers. Voor De Graafschap viel er weinig te juichen. In de lege Vijverberg werd de steun van de supporters nodig gemist. Binnen 35 minuten moest Filip Bednarek namelijk al vier keer krabbelen: drie treffers van Jordy Thomassen en een goal van Giovanni Hiwat zorgden voor de pijnlijke situatie in Doetinchem. Youssef El Jebli deed tussendoor nog wel wat terug en Anthony van den Hurk maakte vlak voor tijd de eindstand nog enigszins dragelijk. Alle uitslagen Jupiler League: FC Dordrecht 1-4 Almere City FC NAC Breda 3-1 Fortuna Sittard RKC Waalwijk 2-0 Achilles '29 FC Volendam 1-1 Jong Ajax FC Emmen 0-0 Telstar VVV-Venlo 3-1 FC Den Bosch De Graafschap 2-4 Helmond Sport Jong FC Utrecht 1-2 MVV Maastricht Jong PSV 4-1 FC Eindhoven