Vrouwen: Ajax deelt tik uit aan Twente, Achilles koploper

Door Voetbalcentraal, friday 2016-09-02 23:10:40

Ajax Vrouwen heeft in de eerste topper van het seizoen met 1-0 gewonnen van FC Twente Vrouwen. De Amsterdammers deden dus goede zaken in de eerste wedstrijd in de Eredivisie Vrouwen. Nieuwkomer Achilles'29 Vrouwen startte met een 0-2 zege op PEC Zwolle Vrouwen en is koploper. sc Heerenveen Vrouwen versloeg PSV Vrouwen met 2-1, ADO Den Haag Vrouwen won met 1-2 van Telstar Vrouwen. Ajax Vrouwen boekte een terechte overwinning op FC Twente Vrouwen. Een doelpunt van Desiree van Lunteren, ver in de tweede helft, bleek genoeg voor de thuisploeg om voor het eerst in de geschiedenis in competitieverband te winnen van de Tukkers. Ajax had vaker kunnen scoren, want het team had in de eerste helft twee keer de lat geraakt. PSV Vrouwen ging verrassend met 2-1 onderuit tegen sc Heerenveen Vrouwen. Simone Kets en Jassina Blom scoorden in de eerste helft, Myrthe Moorrees maakte in de tweede helft een tegentreffer. De Eindhovenaren lieten de nodige kansen liggen om vaker te scoren. Anna Ursem opende de score voor Telstar Vrouwen tegen ADO Den Haag Vrouwen. Dat deed ze na ongeveer twintig minuten spelen. In de tweede helft sloegen de gasten toch hard toe. Eerst was het Pia Rijsdijk die het net vond, in de laatste minuut maakte Carmen Simonis er 1-2 van. Voor Achilles'29 Vrouwen verliep de eerste speelronde in de Eredivisie Vrouwen zoals gedroomd. Het team van trainster Judith Thijssen won met 0-2 van PEC Zwolle Vrouwen. Eerst vond Bonita Theunissen het net, daarna maakte Yvette Derks een doelpunt voor de Groesbekers. Uitslagen Eredivisie Vrouwen: Ajax Vrouwen - FC Twente Vrouwen 1-0 Later op Voetbal Centraal reacties van Ed Engelkes en Desiree van Lunteren van Ajax Vrouwen en Tommy Stroot en Eshly Bakker van FC Twente Vrouwen! Engelkes: Van Lunteren: Stroot: Bakker: sc Heerenveen Vrouwen - PSV Vrouwen 2-1 Later op Voetbal Centraal reacties van Jan Schulting van sc Heerenveen Vrouwen en Nebojsa Vuckovic van PSV Vrouwen ! Schulting Vuckovic Telstar Vrouwen - ADO Den Haag Vrouwen 1-2 Later op Voetbal Centraal reacties Gideon Dijks van Telstar Vrouwen en Arend Regeer van ADO Den Haag Vrouwen ! Dijks Regeer PEC Zwolle Vrouwen - Achilles'29 Vrouwen 0-2 Later op Voetbal Centraal reacties van Carin Bakhuis van PEC Zwolle Vrouwen en Judith Thijssen van Achilles'29 Vrouwen ! Bakhuis Thijssen Stand: Speel ook mee de Eredivisie Vrouwen-poule van Voetbal Centraal en maak kans op het shirt van Babiche Roof, Jill Roord of een andere speelster! Ga naar www.voetbalcentraal.nl/poule. Foto: Remko Kool