Real Madrid dankzij jarige invaller Morata langs taai Athletic

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-10-23 22:53:00

Real Madrid heeft ternauwernood gewonnen van Athletic Bilbao (2-1). In eigen huis had de ploeg van Zinedine Zidane veel moeite met de Basken, maar de jarige invaller Álvaro Morata bezorgde zijn ploeg toch drie punten. Een vroege voorsprong van Real Madrid kwam op het scorebord via Karim Benzema. Hij werd bediend door Isco en diezelfde middenvelder gaf in de openingsfase meer assists die tot doelpunten gepromoveerd hadden moeten worden. Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Mateo Kovacic en nogmaals Benzema hadden de score kunnen uitbouwen, maar dat lukte de Madrilenen niet. Dus hielden ze de bezoekers in leven. En daarom lieten zij ook maar eens iets van zich horen. Sabin Merino gaf met een kopbal de eerste waarschuwing af, waarna hij na matig verdedigen bij De Koninklijke alsnog de gelijkmaker kon maken: 1-1. Ronaldo kon niet veel later zijn ploeg weer op voorsprong helpen, maar in plaats van de bal af te leggen, koos hij voor eigen succes. Dat pakte niet goed uit en dus was het in de rust nog gelijk (1-1). Meteen na de thee konden de bezoekers op voorsprong komen, maar een enorme kans was aan Iñaki Williams niet besteed. Hij schoot de bal over het doel. Na een door Ronaldo geclaimde, maar niet gekregen strafschop greep trainer Zidane in. Hij bracht Morata binnen de lijnen voor doelpuntenmaker Benzema. Het leverde in ieder geval veel spektakel op. Wederom dacht Real aan een strafschop, maar wederom werd ie niet gegeven. Niet veel later miste Bale alsnog een enorme kans. Toch kon Morata even later een doelpunt vieren. De Spaanse spits tikte, uitgerekend op zijn verjaardag, geheel verdiend zijn ploeg op voorsprong, ongeveer vijf minuten voor tijd. Athletic drong nog even aan, maar het mocht niet meer baten. Door de zege klimt Real Madrid weer naar de kop op de ranglijst met 21 punten uit negen duels. Sevilla (twintig), Barcelona (negentien) en Villarreal (negentien) volgen.