AS Roma met invaller Strootman simpel langs Palermo

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-10-23 23:01:00

AS Roma heeft zondagavond zonder moeite afgerekend met Palermo. Met Kevin Strootman als invaller eindigde het duel in een ruime cijfers in het voordeel van de Romeinen: 4-1. Vanaf de bank dus zag Strootman 'zijn' AS Roma uitstekend beginnen aan het duel. Na een aantal gemiste kansjes was het Mohamed Salah die voor het eerste doelpunt zorgde. Na een goed half uur maakte hij de openingstreffer: 1-0. Waar bij de gasten telkens de eindpass ontbrak, zowel voor als na de rust, viel de beslissing van het duel door een fout van Palermo-keeper Josip Posavec zes minuten na de pauze. Hij liet een vrije trap van Leandro Paredes een doelpunt worden, terwijl dat absoluut niet mocht. Een fikse blunder, maar belangrijker nog: de Romeinen kwamen 2-0 voor. En nadat niet veel later de 3-0 werd gemaakt door Edin Dzeko kreeg ook Strootman speeltijd van trainer Luciano Spalletti. Het waren zijn eerste minuten sinds zijn interlands van het Nederlands team, die hij volgens de Italiaanse coach nooit had mogen spelen. Spalletti zei eerder dat bondscoach Danny Blind hem had overbelast. Met de Nederlander op het veld werd er nog twee keer gescoord. Robin Quaison deed dat eerst namens de gasten, Stephan El Shaarawy uit een counter namens de thuisploeg. Door de zege meldt AS Roma zich weer op de tweede plaats met negentien punten naast AC Milan, maar nog altijd achter Juventus (21 punten).