Brazilië weer op koers voor WK in Rusland

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-09-07 08:07:00

Brazilië doet dankzij Neymar weer volop mee in de strijd om de Zuid-Amerikaanse WK-tickets. De Goddelijke Kanaries waren te sterk voor Colombia: 2-1. Brazilië staat na de winst tweede in de kwalificatiegroep. Neymar was vorige maand nog de grote man bij het olympisch voetbalelftal van Brazilië, dat goud won op de Olympische Spelen in Rio. Nu was de grote ster van het Braziliaanse voetbal ook van grote waarde voor de hoofdmacht. Neymar was de aangever bij de openingstreffer van Miranda. De centrale verdediger kopte raak uit een corner van de aanvaller. Colombia kwam vervolgens terug in de wedstrijd via een eigen doelpunt van Marquinhos, maar Neymar bezorgde Brazilië een kwartier voor tijd drie kostbare punten: 2-1. Door de zege staan de Brazilianen na acht duels tweede in de kwalificatiegroep van Zuid-Amerika. Concurrenten De koploper is Uruguay. De Uruguayanen waren vrij snel klaar met buurland Paraguay. Voor rust vonden Edinson Cavani, Cristian Rodriguez en Luis Suarez het net. In de tweede helft maakte Cavani nog zijn tweede en bepaalde de eindstand op 4-0. Uruguay heeft nu een punt meer dan Brazilië. Argentinië staat derde, met evenveel punten als Brazilië (15). De Argentijnen verspeelden twee punten op bezoek bij Venezuela. Lionel Messi ontbrak bij zijn land vanwege een liesblessure. Zonder de sterspeler leek het even helemaal mis te gaan voor Argentinië. Venezuela kwam via Juanpi en Josef Martinez op een 2-0 voorsprong, maar Lucas Pratto en Nicolas Otamendi redden uiteindelijk een punt voor de verliezend finalist van het laatste WK.