Robben en Schaars keren terug in Oranjeselectie

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-10-27 14:48:32

Bondscoach Danny Blind heeft Arjen Robben en Stijn Schaars opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. De sterspeler van Bayern München is voldoende hersteld van zijn ribblessure, terwijl Schaars dit seizoen indruk maakt bij het uitstekend presterende SC Heerenveen. Opvallend is dat de voorlopige selectie van Oranje dit keer slechts 22 spelers telt. In het verleden waren deze vaak opvallend groot. Zo nam Blind in augustus nog 36 spelers op in zijn voorselectie voor de duels met Griekenland en Zweden. “Ik heb bewust gekozen voor een kleine voorselectie”, laat de bondscoach weten. Op dit moment zijn er door de vele blessures nogal wat vraagtekens en onzekerheden. Ik kan dan wel andere spelers gaan toevoegen aan de voorlopige selectie, maar ik wil voorkomen dat ik die volgende week weer moet afzeggen. De komende dagen hoop ik meer duidelijkheid te krijgen over de fysieke gesteldheid van de spelers in kwestie.” Afwezigen
In de voorlopige selectie ontbreken Jeroen Zoet, Kevin Strootman, Siem de Jong, Quincy Promes en Jens Toornstra. De vijf waren er tijdens de laatste interland, tegen Frankrijk, nog wel bij en kunnen eventueel nog worden toegevoegd. Blind noemde daarnaast Ron Vlaar, Eljero Elia, Jeremain Lens en Luciano Narsingh als opties om nog aan te sluiten. Verdedigers Stefan de Vrij en Timo Letschert raakten afgelopen week zwaar geblesseerd en zijn voorlopig niet inzetbaar. Meest opvallende naam in de Oranjeselectie is die van Stijn Schaars. De 32-jarige middenvelder speelde in maart 2014 zijn laatste interland. Blind: “Hij speelt goed. Hij heeft een bepalende rol bij Heerenveen, op de positie van controlerende middenvelder. En daar lopen we niet van over. Met zijn ervaring en de manier waarom hij zich manifesteert bij SC Heerenveen, vind ik het goed om hem er bij te nemen.” Voorlopige selectie Nederlands elftal:
Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg), Jordy Clasie (Southampton), Memphis Depay (Manchester United), Virgil van Dijk (Southampton), Bas Dost (Sporting CP), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Luuk de Jong (PSV), Rick Karsdorp (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (PSV), Arjen Robben (Bayern München), Stijn Schaars (sc Heerenveen), Wesley Sneijder (Galatasaray), Maarten Stekelenburg (Everton), Joël Veltman (Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord), Michel Vorm (Tottenham Hotspur), Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Jetro Willems (PSV). Volgende week vrijdag maakt Danny Blind zijn definitieve selectie bekend. Oranje speelt op woensdag 9 november vriendschappelijk tegen België (thuis) en neemt het vier dagen later in de WK-kwalificatiepoule op tegen Luxemburg (uit).

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl